Home

Ons adres

De Entree 234
1101EE te Amsterdam
(routebeschrijving)
Tel: 020-261 69 71

Websites en webapplicaties

Bij Aubergine IT maken we websites, webapplicaties en webapps. En hoewel ze in het verlengde van elkaar liggen, zijn het twee verschillende dingen.

Een website is vaak gericht op het overbrengen van informatie. Er wordt veel content gezonden naar lezers. Deze website bouwden wij bijvoorbeeld voor plantenvoedingsmerk Chrysal.

Bij een webapplicatie is het vaak nodig om in te loggen om bepaalde handelingen te verrichten. Het is bijvoorbeeld een plek waar mensen zaken kunnen regelen, aanvragen en aanpassen. Dit is een voorbeeld dat wij bouwden is de offerte-maak-applicatie voor NBBS.

Maar de twee hebben ook veel overlapping. Op veel websites kun je weliswaar informatie vinden, maar ook inloggen voor extra informatie. In webapplicaties is ook altijd content te vinden zonder dat je daarvoor in hoeft te loggen. In een webshop komen beiden bijvoorbeeld vaak samen.

Het verschil zit hem in onze aanpak

Of wij een webapplicatie of een website voor je bouwen, hangt af van het systeem dat we gebruiken. Alles wat in Drupal gebouwd wordt, noemen we een website. Bouwen we iets in Symfony, dan is dat automatisch een webapplicatie. We maken hier altijd een zorgvuldige afweging in, ook als de wensen van de klant in zowel een website als een webapplicatie verwezenlijkt kunnen worden.

Wat is het verschil dan tussen Drupal en Symfony?

We kunnen een heel verhaal houden over technische aspecten en verschillen. Mocht je dat graag willen horen, stuur ons dan even een mailtje.

Het makkelijke antwoord dat in de praktijk heel bruikbaar blijkt, is dat Drupal meer kant- en klare componenten heeft die je makkelijk kan aanpassen. Dat was bijvoorbeeld hard nodig bij Designer Vintage, waar we het aanmelden, inloggen, chatten tussen bezoekers en zoeken van artikelen zo van de plank konden halen. In Symfony zijn er weliswaar minder standaard componenten, maar is het wel makkelijker om iets te maken wat nog niet bestaat. Dat hebben wij bijvoorbeeld gedaan voor het subsidieregister, waar een specifieke manier van het tonen van data nodig was.

Interesse of kosteninschatting?

Steven Heijtel

Interesse of kosteninschatting?

Wil je ook een website of webapplicatie? wil je weten wat iets ongeveer kost of wil je een gratis demo? Bel of mail dan met Steven Heijtel.

Mail: steven@aubergine-it.nl
Bel: 06-14 67 96 92

Contact