Interactieve infographics

Een infographic zegt meer dan 1000 plaatjes

De infographic is de letterlijke uitwerking van het spreekwoord "een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden". In een infographic wordt in 1 afbeelding informatie in een hapklare en overzichtelijke brok gepresenteerd. Deze infopgraphics zijn makkelijk te delen door iedereen, en kunnen op die manier het merk wat deze infographic heeft gemaakt versterken.

Met de nieuwe mogelijkheden van HTML5 en CSS3 is er echter veel meer mogelijk dan enkel een plaatje. En dit is iets waar wij in ons gespecialiseerd hebben: "de interactieve infographic". Een simpel, maar duidelijk voorbeeld is deze infographic op de Quest.nl website die wij gemaakt hebben. Een flitsende animatie waar een groot onderzoek van Quest verduidelijkt wordt en de cijfers worden gepresenteerd.

RTL Facts

Een mooie case hiervan is ook RTL Facts. Hier hebben we een complete toolset gebouwd waarin de redacteuren van het RTLNieuws zelf tooltjes kunnen bouwen. We hebben van dit project een case beschrijving gemaakt.

Geen flash, wel HTML5 en CSS3

Om dit voor elkaar te krijgen werd vroeger veel gebruik gemaakt van Flash. Flash heeft zeker voordelen, maar werkt niet op de meeste tablets en mobiele telefoons. Vandaar dat je Flash steeds vaker ziet verdwijnen en vervangen ziet worden door HTML5 en CSS3. Deze twee technieken maakt bijna alles mogelijk wat 'vroeger' onder flash mogelijk was, met als bijkomend voordeel dat het makkelijker te onderhouden is en makkelijker kan communiceren met de rest van de website.