Drupal

We love Drupal

Drupal is een krachtig open source content management systeem (CMS) dat uitblinkt in zijn vele mogelijkheden en grote wereldwijde developerscommunity. Maar het is uiteraard niet het enige open source systeem, er zijn er honderden. Dus toen we in 2010 besloten hadden dat we naast ons eigen CMS ook een open source CMS wilden gaan implementeren was de keuze niet makkelijk.

Waarom Drupal

De redenen waarom wij uiteindelijk voor Drupal hebben gekozen zijn dezelfde redenen als waarom we vinden dat u dat moet:

 1. Drupal is met meer dan 10.000 gratis beschikbare modules zeer feature rijk. Voor bijna alles wat je wil is er al wel een module.
 2. De kwaliteit van de meeste modules is erg goed. Wat hierbij helpt is de uitstekende Drupal community website waar je goed kan zien hoe goed een module onderhouden wordt en hoeveel mensen het gebruiken en/of problemen mee hebben. 
 3. Drupal is op alle vlakken aanpasbaar en kneedbaar. Je kan als programmeur makkelijk modules schrijven waarin je nieuwe functionaliteit toevoegt, of bestaande functionaliteit aanpast.
 4. Drupal kan goed omgaan met:
  1. Workflow processen (bijvoorbeeld je iets laten publiceren als een eind redacteur toestemming geeft)
  2. Meerdere sites in 1 CMS
  3. Gebruikers, profielen, gebruikersinput
  4. Formulieren
  5. Externe APIs
 5. Het Aubergine IT CMS is goed in complexe contentstructuren beheren en goed in heel snel een site in elkaar zetten. Drupal is juist heel goed in het bouwen van communitysites met daarin veel (interactieve) mogelijkheden

Veelgestelde vragen over Drupal

Wanneer kies ik voor een Drupal website?

Ons inziens komt Drupal het beste tot zijn recht bij de wat complexere websites. Bij een complexe website haal je veel voordeel uit het gebruik van alle beschikbare modules. Bij kleinere sites zijn die voordelen er minder, en loop je ertegenaan dat het configureren van templates in Drupal wat complexer is dan veel andere CMSen.

Ik heb al een website! Kan ik mijn bestaande site naar Drupal overzetten?

Het implementeren van de website zal wel opnieuw moeten gebeuren, maar voor het importeren van de content zijn er voor de meeste grote content management systemen wel conversie modules beschikbaar, en anders is het makkelijk om op basis van die functionaliteit een eigen conversie module te maken zodat alle content automatisch geimporteerd. wordt.

Drupal ondersteuning

De opbouw van Drupal maakt het heel geschikt om in weinig tijd onderhoud van afstand uit te voeren en wijziging door te voeren zonder een ingewikkeld release proces. Aubergine IT heeft ruimte ervaring in het monitoren en onderhouden van websites. Sterker nog, wij zijn ook in staat om websites die we niet zelf gebouwd hebben te ondersteunen.

Wat kost Drupal?

Niets! Je kan het gratis downloaden op www.drupal.org en er zijn verder geen eenmalige of jaarlijkse licentie kosten. Onze offertes bestaan alleen maar uit implementatie kosten.

Laat dat Drupal maar eens zien!

Geen probleem, wij hebben een speciale Demo installatie klaar staan waarin een goed overzicht wordt gegevens van de mogelijkheden in Drupal en de gebruikersvriendelijkheid ervan. We komen graag langs om die demo te geven, neem daarvoor contact op via info@aubergine-it.nl of 020-2616971.