Blog

Gedachtes meningen en andere hersenspinsels

Wij zijn programmeurs; geen auteurs. We bloggen dus nogal onregelmatig, maar soms vinden we het toch leuk om een nieuwtje, learning of iets anders te melden

Waarom staat er zo weinig op deze website

In onze aard zit niet echt dat we aan iedereen willen laten zien wat we doen en kunnen. Liever programmeren wij, helpen we klanten of worden we beter in de dingen die we (nog niet) doen. Die kennis delen we graag intern, met onze klanten of met mensen die we tegenkomen.

Kleine tooltjes en hun marketingwaarde

Wie het kleine niet eert...

Wij zijn in staat om complexe webapplicaties van de grond af op te bouwen; en daardoor is het gevaar om de kracht van iets simpels (maar dan wel goed uitgevoerd) te onderschatten.

Faker gebruiken voor testdata (Fixtures)

Snel zinnige onzin creeeren

Als je software maakt is het handig als je fatsoenlijke testdata hebt.

Stel je krijgt een kind en werkt bij Aubergine IT

Hoe doen wij dat

Wij moeten wel toegeven dat dit blog meer een excuus is om bovenstaande foto te kunnen plaatsen.

AmsterdamJS (of een andere Meetup) organiseren: wat heb je nodig?

Aubergine IT was gisteren de trotse Host van de AmsterdamJS Meetup, erg leuk om te organiseren! 60 javascript programmeurs kwamen langs in de Social Space op ons kantoor voor bier en cola, pizza, talks over javascript en borrelen.

De nut en onzin van een recruiter

Goeie programmeurs zijn schaars op het moment, en waar schaarste is daar valt geld te verdienen. Hierdoor wordt sinds jaar en dag, maar voornamelijk de laatste twee jaar de IT-markt overspoelt door recruiters.

Content verstoppen voor Google

Soms wil je dat botjes zoals die van Google niet in staat zijn om een deel van je website te lezen. Hier zijn heel veel javascript oplossingen voor, maar deze CSS oplossing is wat transparanter en soms wat handiger:

Vergeet tablet vertical niet!

Voor het bloemenbureau hebben wij in een team van Call for Action alle techniek gedaan voor onder andere mooiwatplantendoen.nl en mooiwatbloemendoen.nl.

Geavanceerd zoeken in Drupal met Solr

In de serie #watkanjeermee deze keer aandacht voor het opensource (oftewel gratis) Apache SOLR en waarom dat dan wel zo gaaf is.

Waarom gebruikt Aubergine IT Youtrack?

Aubergine IT gebruikt al sinds 1,5 jaar Youtrack van Jetbrains voor het bijhouden van support tickets en het plannen van (agile) projecten. Een kort overzicht van de voor- en nadelen:

Welkom op ons blog

Het is zover, we gaan na jaren ertegenaan hikken eindelijk alle gave dingen bloggen waar we verbaasd of trots op zijn of die we gewoon machtig interessant vinden. Het zal een mengeling zijn van doorplaatsen, onze mening, verbazing en trots.