De infographic is de letterlijke uitwerking van het spreekwoord "een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden". In een infographic wordt in 1 afbeelding informatie in een hapklare en overzichtelijke brok gepresenteerd. Deze infopgraphics zijn makkelijk te delen door iedereen, en kunnen op die manier het merk wat deze infographic heeft gemaakt versterken.

Met de nieuwe mogelijkheden van HTML5 en CSS3 is er echter veel meer mogelijk dan enkel een plaatje. En dit is iets waar wij in ons gespecialiseerd hebben: "de interactieve infographic". Een simpel, maar duidelijk voorbeeld is deze infographic op de Quest.nl website die wij gemaakt hebben. Een flitsende animatie waar een groot onderzoek van Quest verduidelijkt wordt en de cijfers worden gepresenteerd.

RTL Facts

Een mooie case hiervan is ook RTL Facts. Hier hebben we een complete toolset gebouwd waarin de redacteuren van het RTLNieuws zelf tooltjes kunnen bouwen. We hebben van dit project een case beschrijving gemaakt.

Geen flash, wel HTML5 en CSS3

Om dit voor elkaar te krijgen werd vroeger veel gebruik gemaakt van Flash. Flash heeft zeker voordelen, maar werkt niet op de meeste tablets en mobiele telefoons. Vandaar dat je Flash steeds vaker ziet verdwijnen en vervangen ziet worden door HTML5 en CSS3. Deze twee technieken maakt bijna alles mogelijk wat 'vroeger' onder flash mogelijk was, met als bijkomend voordeel dat het makkelijker te onderhouden is en makkelijker kan communiceren met de rest van de website.

 

Mogelijkheden

Drupal

Drupal is een krachtig open source content management systeem (CMS) dat uitblinkt in zijn vele mogelijkheden en grote wereldwijde developerscommunity.

Front-end engineering

Aubergine IT helpt regelmatig technisch partijen en reclamebureaus aan HTML voor een project. Vanuit onze eigen ervaring in webapplicaties zijn wij in staat om tegen een scherpe prijs simpele en complexe projecten op te pakken.

Drupal ondersteuning

Wij bieden support op Drupal installaties waarbij u gebruik kunt maken van onze helpdesk en wij ervoor zorgen dat altijd de meest recente updates geinstalleerd zijn

Webapplicaties

Op basis van het bekende Symfony framework bouwen wij ook custom webapplicaties. Alles is mogelijk en wij helpen bij het zoeken naar de beste oplossing voor uw budget.

Interactieve infographics

Het presenteren van informatie in een infographic is niet nieuw. Wat wij doen gaat alleen een stap verder, het maken van online animaties voor mobiel, tablet en PC die de bezoeker laat spelen met de beschikbare data.

Trainingen

Binnen Aubergine IT is er in de loop van de jaren een hoop kennis opgebouwd over veel verschillende webtechnieken en die kennis vertellen we graag andere anderen.